Mangal Kömürünün Kullanım Alanları

Cilt Bakımı İçin Aktif Kömür Maskesi:

Yanmış kömür soğuduktan sonra (48 saat bekletildikten sonra) cilt bakımı için kullanılabilir. Kömür, ciltteki kir ve yağı çekme özelliğine sahiptir. Özellikle bahar ve yaz aylarında cildinize aktif kömür maskesi olarak uygulayabilirsiniz.


Bitki Besleyici Olarak:

Eğer kimyasal içerikli bir kömür değilse, yanmış kömürleri bitki toprağına ekleyebilirsiniz. Bu, toprağın pH değerini artırarak bitkilerinizin daha sağlıklı büyümesini sağlar.


Izgara Temizleyici Olarak:

Yollardaki veya evinizin önündeki ızgaraların üzerinde biriken kalıntıları temizlemek için kömür küllerini kullanabilirsiniz. Küller, ızgaraların açılmasına ve temizlenmesine yardımcı olur.

Gaziantep’te bugün hava nasıl olacak? Gaziantep’te bugün hava nasıl olacak?


Buzdolabındaki Kokuları Gidermek İçin:

Buzdolabınızda yiyeceklerden kaynaklı oluşan kötü kokuları gidermek için, delikli bir plastik torbaya bir parça yanmış kömür koyarak buzdolabına yerleştirin. Kömür, kokuları emerek ortamı ferahlatacaktır.


Çiçeklerin Ömrünü Uzatmak İçin:

Kestiğiniz çiçekleri vazoya koymadan önce vazonun dibine birkaç parça yanmış kömür ekleyin. Bu yöntem, çiçeklerin daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.


Yabani Otlarla Mücadelede:

Bahçenizde bulunan yabani otlardan kurtulmak için, yanmış kömür veya kömür küllerini bu bölgelere serpebilirsiniz. Küller, otların büyümesini engeller ve toprağın besin dengesini bozmadan istenmeyen bitkileri kontrol altında tutar.


Orkideler İçin Besin Takviyesi:

Orkidelerinizi daha sağlıklı ve güçlü tutmak için, yanmış kömürleri ezip saksı diplerine koyabilirsiniz. Kömür, orkidenin köklerini destekleyerek su dengesini korur ve bitkiyi besler.

Mangaldan arta kalan kömürlerin sadece tekrar kullanmak için saklanması gerekmiyor. Yukarıdaki yöntemlerle kömürleri farklı alanlarda değerlendirebilir, hem çevrenizi hem de bitkilerinizi daha iyi bir hale getirebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi