Çobanın dilimizdeki tam karşılığını bilmiyorum, muhtemelen güdücü, yönetici! koruyucu gibi bir şey olsa gerek, çobanlar gereklidir evet ama yalancıları değil! Bu sürüdeki masum koyunlar için büyük haksızlık olur çünkü adı üstünde koyun bunlar, her ne kadar çoğunluk olmada koyun masum!

Bu masum sürü sizce de yalansız dolansız güdülmeyi hak etmiyor mu? Sonuçta onların etinden, sütünden fayda görüyorsunuz, peki bu sürüler nasıl oluyor da bu çobanlar tarafından   güdülüyor, koyunların saflığı her konuya kayıtsız şartsız inanmaması tabii, peki nasıl uyanır bunlar onu bende çok düşündüm bu konu çok şu götürür.

Bence onlarla tek tek ilgilenmek, onları eğitmek, çobanlar in her zaman iyi niyetli olmayacaklarını belletmek gerekir, tabii bu arada çoban tarafı buna mâni olmaya çalışacaktır gücü elinden yitirmemek için, birde çoban ile uğraş gerekir, kimse henüz uzaydan gelip dünyadakilere eziyet etmedi! Biz birbirimize yapıyoruz ne yapıyorsak, koyunların haklarını savunmak evrensel bir harekettir, onları önemsemek gerekir bu varlığımızın bir gereğidir.