1. Sakız Çiğnemek Zindelik Verir: Araştırmalar, sabahları uyku mahmurluğunu gidermek için sakız çiğnemenin etkili olduğunu gösteriyor. Özellikle karbonatlı ve naneli sakız, yorgunluğu azaltıp, hafızayı geliştiriyor.
2. ATM'ler Tuvaletler Kadar Mikrop Barındırıyor: Günlük hayatımızın bir parçası olan ATM'ler, tuvaletler kadar mikrop barındırabiliyor. ATM kullanımından sonra el yıkamak hijyen açısından önemlidir.
3. Pozitif Düşünmek Hayat Kurtarabilir: İyimserlik, sadece mutluluğu artırmakla kalmaz, aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
4. Kalp Kırıklığı Yaşayan Kadınlar Daha Fazla Acı Hisseder: Kalp kırıklığı yaşayan kadınlar, erkeklere göre ortalama 9 kat daha fazla acı çekebiliyor.
5. Bakterilerin Çoğu Zararsızdır: İnsan derisinde bulunan binlerce bakterinin çoğu zararsızdır ve bazıları hatta faydalıdır.
6. Kahve İçmek Depresyonu Azaltabilir: Günde dört fincan kahve içmek, depresyon riskini %20 oranında azaltabilir.
7. Esneme Hareketleri Performansı Azaltabilir: Uzun mesafe koşucuları için, koşu öncesinde yapılan esneme hareketleri performansı düşürebilir.
8. Ekstra Uyku Mutluluk Verir: Yoğun çalışan insanlar için 20 dakikalık şekerleme, ekstra kazanılan paradan daha fazla mutluluk sağlayabilir.
9. Şekerin Zararları: Şeker, alkol ve sigara kadar zararlı olabilir ve sağlığa ciddi zararlar verebilir.
10. Egzersiz Tek Başına Kilo Vermeye Yardımcı Olmaz: Doğru bir diyet programı olmadan yapılan egzersizler, kilo verme konusunda etkili olmayabilir.
11. En Hassas Sinirler Dudaklarda Bulunur: İnsan vücudundaki en hassas sinir uçları dudaklarda ve parmaklardadır.
12. Göz Kırpma Süresi: İnsanların ortalama hayatlarının 5 yılını göz kırpma eylemiyle geçirirler.
13. İnsan ve Şempanze Tüy Miktarı Benzer: İnsan vücudunda bir şempanze kadar tüy bulunur, ancak insan tüyleri daha incedir.
14. Solaklar Daha Güçlü Olabilir: Solaklar, sağ elini kullanan insanlara göre bazı aktivitelerde daha güçlü olabilir.
15. Kısa Uykunun Faydaları: Günde 20 dakika uyumak, ruh halini iyileştirir ve konsantrasyonu artırır.
16. Ölü Deri Hücreleri: İnsanlar, yılda ortalama iki kilo ölü deri hücresi atar.