Ersin Atar, Mehmet Haz ve Başkanı Umut Yılmaz’ın büyük tartışmalar yaşandığı mecliste, Yılmaz Atar’ın uyarılara uymadığı taktirde güvenlik tarafından dışarıya çıkaracağını söyledi. Atar’ın özrünü kabul etmeyen Yılmaz, sürekli uyarıda bulundu. Atar bu kez Yılmaz’a “saygılı ol’ deyince gerginlik arttı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Haz, mecliste gündem dışı söz aldı. Haz, "Denetim Komisyonu, Belediye Kanununda da yer vardır, Belediye ve bağlı şirketlerden evrakları isteme hakkına sahiptir ve derhal bu istek yerine getirilmelidir. Bir başkan yardımcısı, Arkın Bereketoğlu diye duydum, sizden evrak istenirse başkan yardımcıların danışmadan evrak vermeyin demiş. İstendiği zaman evrak getirilmeli, getirilmezse suç işlemiş olur. Biz Belediye Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları gelip geçiyiz. Belediye Başkan Yardımcısından icazet alınmaz. Evraklar 3-5 gün geciktiriliyor. Bunu istemiyoruz aksi halde gerekli mercilere suç duyurusunda bulunmuş olacağız. Burada kimsenin üzülmenizi istemiyoruz.Buradan uyarmak istedik. Bir ay süre kalmış, siz evrak getirmiyorsanız demek ki o evrakta sıkıntı var. 20 yıllık Belediyecilik hayatımda ilk kezDenetim Komisyonlarının bu kadar kavga dövüş nedeni olduğunu görüyorum."

13 Gündür Elimize Ulaşmadı

Mecliste söz alan Denetim Komisyonu Üyesi Hacı Ahmet Doğan, "Evraklar, Komisyona nazla geliyor. Kavga çıkacaktı neredeyse. Pazartesi günkü Denetim Komisyonu Toplantısında tutanak tuttuk belgeler öyle geldi. Yapılan ihalelerin fotoğraflarını istiyoruz, 13 gündür elimize ulaşmadı" dedi.Doğan'ın açıklamaları sonrası AK Parti Grubu ile CHP Grubu arasında gerilim yaşandı.Konuşmasını tamamlayan Haz, "Yarın makamınıza gelerek hangi müdürün bize evrak vermediğini, Grup ve Denetim Komisyon üyelerimiz ile birlikte gelip anlatacağız. Sizden randevu talep ediyoruz" dedi.

Yılmaz'dan Atar'a Tepki

Denetim Komisyonu Başkanı Ersin Atar ikili arasındaki tartışmaya dahil oldu. Atar'a uyarıda bulunan Yılmaz, "Meclis Başkanına saygısızlık etmeyin, sizi uyarıyorum. İkinci uyarıdan sonra sizi dışarı çıkartırım. Her mecliste bize bunları yaşatmayın" diye konuştu.Yılmaz, "Memur arkadaşlarıma haksızlık yapıldı, Denetim Komisyonunun bir dediğini iki etmiyorlar" dedi.

Yılmaz, "Meclis başkanına hakaret edemezsiniz, aksi halde sizi zorla dışarıya çıkarırız" diyerek Atar'ı yeniden uyardı.

Atar ile Yılmaz arasında gerginlik yaşandı. Yılmaz, Atar'ın sözlerin üzerine sert tepki gösterdi ve Atar'ı yanlı davranmakla suçladı.

Şehitkamil'de Aile Ziyaretleri Sürüyor Şehitkamil'de Aile Ziyaretleri Sürüyor

Buarada Yeniden Refah Partisi Grup başkan Vekili İbrahim Halil Arslan ile  Chp Şehitkamil  ilce baskanı Hurşit Yıldırım, arasında ise kısa bir sözlü tartışma yasandı..

Kaynak: HABER MERKEZİ