Şehitkamil Belediyesi Nisan ayı meclisi ikinci oturumunda yaşananlar, Gaziantep siyasi tarihine kara leke olarak düştü. Yaşanan tartışmalar, kavgalar, hakaretler ile CHP gençlik kolları üyelerinin sloganları ve pankartları, büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Meclis Çalışma Yönetmeliğine bağlı olarak hukukun adeta ayaklar altına alınması ve usul hataları meclise damga vurdu.
Hakeret, Küfür, Arbede…
Mecliste, CHP gençlik kolları üyelerinin pankartlarla adeta miting yapmaları ve Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile Başkan Yardımcısı Yusuf Açıkgöz’e yönelik sloganları tepki çekti. Ak Parti ve Yeniden Refah Grubu bu durumu kınarken, bu nedenle sert tartışmalar yaşandı. Sık sık arbede yaşanan ve küfürlerin havada uçuştuğu meclis bu yönüyle Gaziantep siyasi tarihinde unutulma anlar arasındaki yerini aldı.
İşte Usul Hataları
7 Nisan tarihli ilk mecliste, komisyonlarda yer alması gereken CHP grubundaki meclis üyelerinin komisyonlara yazılmama hatasının ardından, 10 Nisan tarihli ikinci oturumda da hem usul hataları, hem de hukuki hatalar yaşandı. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın meclis başkanlığı için vekalet verdiği Yusuf Açıkgöz yerine, CHP grubunun ısrarıyla meclisi Başkanvekili Nizamettin Özseven yönetti. Hukukçular bu durumun meclis çalışma yönetmeliğine aykırı olduğunu ve meclisin Yusuf Açıkgöz tarafından yönetilmesi gerektiğini belirtiyorlar.
Meclisin Kapatılması…
Şehitkamil Belediye Meclis toplantısında en büyük skandalın ise, meclisi yöneten Başkanvekili Nizametin Özseven’in meclisi kapatması oldu. CHP Grubunun, bir önceki meclisteki komisyon seçimlerinin iptal edilmesine yönelik önerisi Ak Parti, MHP ve Yeniden Refah grubunun oy çoğunluğuyla reddedildi. Bunun üzerine Mehmet Sucu CHP grubuna meclisi terk ettirdi. Bunun üzerine Nizamettin Özseven mecliste yeterli çoğunluk olmasına rağmen kendi kararıyla meclisi kapattı. Hukukçular Bu durumun Şehitkamil Belediye Meclisi açısından büyük sıkıntı oluşturabileceği ve Valilik tarafından feshedilmesini gerektirebileceği ifade edildi.