Aklınızın ucundan bile geçemeyen, evde etrafınızda duran öyle şeyler var ki size farkında olmadan zarar verebiliyor. İşte patatesten musluk suyuna, fırından saklama kabına bilmeniz gereken gerçekler! 

1- YEMEKTEN SONRA DİŞ FIRÇALAMAK 
Diş hekimlerine göre yemek yedikten hemen sonra dişlerinizi fırçalamak diş minelerine zarar verebilir. Fırçalamadan önce en az 30 dakika beklemenizi veya bir bardak su içmenizi öneriyorlar.

2- MUSLUK SUYU 
Musluk suyu da cildinize zarar verebilir. Öncelikle suyunuzun pH seviyesini kontrol etmelisiniz çünkü normalde yüzünüzün pH değerinin 4,7 civarında olması ve suyunuzun pH'ının ise 5'in üzerinde olmaması gerekir. Cildinize zarar verebilecek ikinci şey ise musluk suyunuzdaki tüm sert minerallerdir. Kalsiyum, magnezyum ve demir gibi yüksek mineral konsantrasyonları sivilcelere ve kuruluğa neden olabilir.

3- PATATES 
Patates, potasyum ve diğer temel besinlerin harika bir kaynağıdır. Ancak günlerce tezgahta beklettikten sonra yemeye gelince çok dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü patates ışığa maruz kaldığında daha hızlı gelişebilen solanin gibi doğal toksinler içerir.

Bu toksinlerdeki artış, patatesin kabuğunun ve içinin yeşile dönmesine neden olabilir. Yeşil patates yerseniz karın ağrısı, kusma ve ateş hissedebilirsiniz ve bazı nadir durumlarda bu durum büyük sıkıntılara yol açabilir.

4- DAR GİYSİLER 
Diyetisyenlere göre dar giysiler giymek, sahip olduğunuz herhangi bir gastrointestinal rahatsızlığı daha da kötüleştirebilir. Dar giysiler, 'çok sıkı' olduğunda mide ve bağırsaklara ek baskı yapma kapasitesine sahiptir. Dar giysiler nedeniyle gelişebilecek diğer durumlar, mantar enfeksiyonları ve sinir sıkışmasıdır.

Giysinizin çok sıkı olup olmadığını kolayca kontrol edebilirsiniz. Vücudunuzda iz bırakıyor mu veya rahatsızlık hissediyor musunuz? Ara sıra bedene oturan kıyafetler giymeyi seviyorsanız endişelenmeyin, uzun süreli kullanım sağlık sorunlarına yol açabilir.

5- MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR 
Mikrodalgada patlamış mısır, büyük miktarlarda solunduğunda akciğerlerinize zarar verebilecek diasetil adlı bir kimyasal içeriyor. Üstelik bu bileşen yüzünden geçmiş yıllarda patlamış mısır fabrikasında çalışanlar hastalanmıştı. Her gün patlamış mısır yapan bir adamın akciğer hastalığına yakalandığı nadir bir vaka da vardı. Hal böyle olunca büyük üreticiler bu kimyasaldan vazgeçtiler.

6- HAZIR PAKET MEYVELER 
Önceden kesilmiş meyve satın alırken dikkatli olmamız gerekir çünkü mağaza onu dilimlerken doğru gıda güvenliği adımları atıp atmadığından emin olamayız. Nadir de olsa E. coli, salmonella ve diğer bakteriyel patojenlere maruz kalma riski olabilir.

7- KÜFLÜ SAKLAMA KAPLARI 
Mutfağınızda küflü saklama kabıyla karşılaşırsanız, sporlarını yanlışlıkla solumamak için içindekileri atarken dikkatli olun. Bu ciddi solunum yolu hastalığına neden olabilir. Bulaşıklarınızı yıkarken etkilenen kabı da dezenfekte etmeniz gerekir.


8- SABUN 
Sabun her şeyi temizlediğinden bu gerçek şaşırtıcı gelebilir. Ancak aynı zamanda kirlenebilir. Sabunu kirli bir zemine düşürdüğünüzde bu durum yerdeki miktopları toplayabilir. Yapmanız gereken, kulağa tuhaf gelse dr sabunu durulayıp yıkamaktır, böylece bu mikroorganizmalar ölürler.