Vaka Sayıları 2009 Pandemi Düzeyine Yaklaştı

Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ateş Kara, İstanbul’da düzenlenen 13. Çocuk Dostları Kongresi'nde yaptığı açıklamada, bu yıl özellikle influenza vakalarının rekor seviyede olduğunu ifade etti. Kara, çocuklarda ve yetişkinlerde hastane başvurularının arttığını, ancak tabloyun ağır seyretmediğini belirtti.

Virüslerden Korunmak İçin Alınması Gereken Önlemler

Maske kullanımı: Semptomları olanların virüs yayılımını önlemek için maske takması önemlidir.

Sağlık Bakanlığı'ndan Kalp Krizi İddialarına Yanıt Sağlık Bakanlığı'ndan Kalp Krizi İddialarına Yanıt

El hijyeni: Virüsler yüzeylerde uzun süre canlı kalabildiğinden el yıkamak en etkili korunma yöntemlerinden biridir.

Havalandırma: Kapalı ortamlarda düzenli olarak hava değişimi sağlanmalıdır.

Tedavi ve Yanlış Uygulamalara Dikkat

Prof. Dr. Kara, gereksiz antibiyotik kullanımının virüslere karşı etkili olmadığını, bunun yerine doktor önerisiyle tedavi uygulanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca yüksek dozda kullanılan öksürük şuruplarının yan etkilere yol açabileceği konusunda uyardı.

Önümüzdeki 15 Gün Kritik

Vakaların bu hafta itibarıyla azalma eğiliminde olduğunu belirten Kara, önümüzdeki 15 gün içinde düşüşün daha belirgin hale geleceğini ancak ikinci bir dalga ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Özellikle aşılanma, hijyen kurallarına uyma ve kapalı alanların havalandırılması gibi önlemlerle virüs yayılımının kontrol altına alınabileceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi