Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, Volkan Konak’ın İskele kentinde sahne alırken rahatsızlandığını ve yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamadığını duyurdu.

58 yaşında yaşamını yitiren Konak’ın ölüm haberi sanat dünyasında derin bir üzüntü yarattı. Ünlü sanatçının daha önce dile getirdiği vasiyeti, hayranları arasında büyük yankı uyandırdı.

Sağlık Bakanlığı’ndan Açıklama

KKTC Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamaya göre, Volkan Konak gece saat 00.17’de aniden fenalaşarak Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Konak, 00.42’de hayatını kaybetti. Hastane Başhekimliği’nin olayla ilgili daha ayrıntılı bir açıklama yapacağı belirtildi.

Ailesine Düşkün Bir Sanatçıydı

1992 yılında Selma Konak ile hayatını birleştiren Volkan Konak’ın, Şimal, Volkan ve Derin isimlerinde üç çocuğu vardı. Ailesine olan bağlılığıyla bilinen sanatçı, sosyal medyada sık sık ailesiyle olan mutlu anlarını paylaşarak takipçilerine sevgi dolu bir aile tablosu sunuyordu.

Çanakkale Destanı Balkan Ülkelerine Anlatılıyor Çanakkale Destanı Balkan Ülkelerine Anlatılıyor

Volkan Konak’ın Vasiyeti Yeniden Gündemde

Sanatçının 2020 yılında bir konseri sırasında dile getirdiği vasiyeti, ölümünden sonra yeniden gündeme taşındı. Konak, “Siz sevenlerime vasiyetimdir, ne olur ben ölünce gömmesinler beni toprağa. Yaksınlar tüm bedenimi ve küllerimi Karadeniz’in üzerine helikopterle savursunlar, özellikle de Trabzon’umun üstüne” sözleriyle, son dileğini açıklamıştı.

Bu açıklama, sevenleri ve sanat dünyasında büyük yankı uyandırırken, Konak’ın Karadeniz’e olan sevgisi ve memleketine olan bağlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: Haber Merkezi