Prof. Dr. Pampal, Hatay'ın içinden geçip Kızıldeniz ve Akabe Körfezi'ne kadar uzanan Ölüdeniz Fayı'na dikkat çekti. Fayın geçtiği bölgeleri, Suriye, Lübnan ve İsrail'i de etkilediğini belirtti. 6 Şubat depremlerinde bu fayın Hatay'ın Kırıkhan ilçesine kadar kırıldığını ve bu coğrafyada en yıkıcı ve sık görülen fay olduğunu dile getirdi. Şimdi fayın tekrar kırılmaya başladığını ve stres altında olduğunu ifade etti.

Hatay'da deprem büyük yıkıma yol açtı

Prof. Dr. Pampal, fay hattında 7'den büyük bir deprem beklendiğini vurgulayarak, bu durumun Hatay için büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Fayın hareketlenmesi durumunda, Hatay'ın yeniden yıkıcı bir depremle karşılaşabileceğini belirtti. Bu nedenle, Hatay'ın bu tür depremlere dayanıklı bir şekilde yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

20 deprem uzmanı Hatay'da depremi konuşacak - Antakya Gazetesi

7'den büyük deprem bekleniyor! Prof. Dr., fayın 7-8 arası büyüklükte depremlere neden olduğunu ve kırılması durumunda kesinlikle 7'den büyük bir deprem meydana geleceğini belirtti. Tarihsel olarak Hatay'da yaşanan depremlerde 200-300 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve bu durumun Hatay'ı ve Suriye'yi etkileyeceğini ifade etti. Örneğin, Adana'da 6 Şubat depremlerinden kaynaklanan faylara 200 kilometre mesafede 468 kişinin öldüğünü dile getirerek, bu bölgedeki etkileşimlerin daha çok güneye doğru ilerleyeceğini belirtti.

Doğanın Mucizesi: Üzüm Sirkesi Doğanın Mucizesi: Üzüm Sirkesi

7'den büyük deprem bekleniyor! Profesör doktor, Adana'nın kuzey-güney ayrımı yapılmadan ele alınması gerektiğini vurguladı. Alüvyon zeminlerin uzak depremlerde ivme değerini artırdığını ve kötü yapıların yıkılmasına neden olduğunu belirtti. Bu nedenle, dikkat edilmesi ve ders çıkarılması gerektiğini ifade etti.