Kahvaltı yapmak, güne başlamak için önemli bir sınıflandırma olup motivasyonu arttırır, stresi azaltır ve verimliliği arttırır. Peki, kahvaltı yapmamanın genel etkileri nelerdir? Yapılan bazı araştırmalara göre kahvaltıyı atlamak obezite ve diyabet riskini artırabiliyor. 

Bu karışımdan içenler 1 haftada 5 kilo veriyor! Cayır cayır yağ yaktıran kür tarifi Bu karışımdan içenler 1 haftada 5 kilo veriyor! Cayır cayır yağ yaktıran kür tarifi

Gün vücudu boyunca biyolojik olarak konaklama kahvaltı, sadece yetişkinler değil, çocuklarda doğrudan etkiler. Kahvaltıyı atlamak, kişide sürekli yorgunluk ve sinirlilik hissine yol açabilir.

Amerika'da yapılan bazı araştırmalara göre, düzenli olarak kahvaltı yapılabilecek aşırı kilolu ve obez olma ihtimalleri daha yüksek.

Kahvaltı Yapmanın Yol Açabileceği Sağlık Sorunları

Kahvaltının yapılmasının değişmesi, başlangıç ​​dönüşümü, düşük tansiyon, algılama güçlükleri, obezite ve diyabet riski artabilir. Ayrıca kahvaltı yapmamak, motivasyon kaybı, halsizlik, sinirlilik ve sıkıntılık gibi olumsuz etkiler yaratabilir.

Kahvaltı (2)Kahvaltı Yapmayan Çocuklar İçin Olası Sorunlar

Uzmanlar, çocukların okula gitmeseler de kahvaltı yapmalarını öneriyor. Kahvaltının yapıldığı çocuklarda, ders algılama güçlükleri, öğrenme güçlükleri, motivasyon eksikliği, dikkat dağınıklığı, gelişimsel sorunlar, dayanıklılık sisteminin zayıflaması ve arkadaş ilişkilerinde olumsuz etkiler görülebilir.

Çocuklarda Ishal 2

Kaynak: Haber Merkezi