Evet yanlış duymadınız zalime yardım!

Nedenmi ?

Neden olmasın hep düşküne yardım edecek değiliz ya ,bazende zalime ,zulmedene yardım etmemiz gerekir ,zira bazen zalim zalimliginin farkında olmaya bilir ! Şöyleki birseyi yanlış öğrenirsiniz ve öyle devam edersiniz ve öğrenmeye açık değilseniz yanlışta ısrar edersiniz ,demem o ki bilmeyerek de olsa yanlış yolda olana engel olmakta o yanlışı yapana yardım etmektir ,siz hiç ters yönde giden bir sürücüyü uyarmadınızmı !

Muhtemelen yapmışsinızdır.

Öyle ise zulmedene engel olmakta aynı şey yani daha çok vebal almaması için ona engel olup onu daha çok fenalık yapmaktan alı koymak iyi bir davranış olur.

Sözüm ortaya tabii kimse üzerine alınmasın yoksa şu sıralar pekte zulmeden ,yanlışında ısrar edende pek yok!!!!!!

Neyse saadete gelelim,ne diyorduk zulmedene iyilik demiştik, bu tabi hz isa nın dediği gibi size tokat atana siz öteki yüzünü zü dönün gibi bir şey anlaşılmasın bu hem sizin hemde zulmedenin iyiliği adına yapılmalı, geçenlerde aklıma başka bisi daha takıldı, hz Muhammed bir hadisinde söyle diyor, eğer camii lerde insan larin sesleri,kendi düşünceleri yüksek sesle haykırılıyor ise  ,Allah ın sesi susturulmuş ise

Allah ın emirleri yerine insanların fikirleri ve dikteleri söylenip dinletiliyor ise ,

Azap yakındır diyor, oldum olası camilerde paralı imamların varlığı bana ters gelmiştir bu benim kanaatim bu iş para için yapılmamalı gönül işi olmalı .

Neyse konuyu saptırmadan naçizane tavsiyemi verip huzurlarizdan ayrılalım ,sizde bir zalime yardım edin ,onu  engelleyin veya olabildiğince engel olmaya çalışın sırf onun iyiliği için yapın bunu onun daha fazla vebal alıp daha çok ceza çekmemesi için yapın bunu siz engel olmazsanız biz olmazsak zamanı geldiğinde neden bizi uyarmadiniz neden bize engel olmadınız diyerek suçu sizin ve bizim üzerimize yıkabilir ler kanaatimce!!!

Felek ne cömert zalime,

Bütün nimetler yoksulları üzene,

Onurlu insanlara mutluluk yok,

Gelde yuh çekme şu rezil düzene.