Ben küçüktüm yaşımı hatırlamıyorum uzun çarşıda ekmek almaya gonderirlerdi ,bir lira uzattığım vakit ekmekci memet amca beş tane ekmeği teraziye atardı sonra birde yarım böler üzerine koyar bir kiloya tamamlardi hak geçmesin diye o vakitler kilo ile alırdık. Şimdi durum nasıl adamlar neyle oy alacaklarını şaşırmış durumdalar gramajimi düşürmek lazim yoksa yoksa fiyatimi çekelim yukarı yoksa unun kalitesi ilemi oynayalım diye nedir bu ya.
Malum geçen cuma arefe birkaç alışveriş lazim bizdede limon çok tüketilir haliyle fiyatları bilirim ortalama yedi ila on lira arası ee arefe günü ne oldu limona Antep tabiri ile granmı girdi de yirmi lira oldu?
Pandemi olur yirmi kuruşluk maske elli lira olur bayram gelir limon üçe katlar yarın bir kıtlık olsa kimbilir neler olacak şimdi siz kendinizi hangi sınıfa koyarsınız kandıran mi kandırılan mi yoksa herkesin birbirini sürekli kandırmaya, düşürmeye çalıştığı bir toplum da nasıl hissedersiniz?
Ne acı ki ekonomiden önce konuşmamız gereken mesele ahlakımız ve bu hiç gündem olmuyor ,emeğinin karşılığını alıp işini düzgün ve layıkıyla yapmayan herkes ahlaksızdır. Bunu ne Tanrı nede kulları kabul eder bunun içerisine maaşını düzgün alıp halkına hizmet etmeyen yöneticiden, yine maaşını düzgün alıp randıman lı çalışmayan işçisi ve normal kazancını saglayabildigi halde kaliteden çalan esnafıda bu işe dahildir.
Vicdan sahibi herkes önce karsiyi düşünmeli empati yapmalı, ona göre emeğini veya ticaretini düzenlenmelidir.Birbirini gözetmeyen, umursamayan toplumların sonu hüsrandır. Biz hepimiz bir kumar masasında yaşamıyoruz yaşamın anlamı utmak veya utulmak değil o varsa bende varım diyebilmeliyiz.
İyi bayramlar.