Adana Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonda TAG otoyolu İncirlik park alanında durumundan şüphelenilerek durdurulan İstanbul Büyükşehir Belediye Şehirler Arası Cenaze Nakil Aracı ibaresi bulunan bir araçta yapılan aramada 24'ü esrar tozu olmak üzere 144 kg esrar ele geçirildi.

Uyuşturucu madde taşındığı ortaya çıkan cenaze nakil aracında, Adana'da 2 Diyarbakır'da da 1 şüpheli olmak üzere toplam 3 şüpheli gözaltına alındı.

Adalet Bakanlığı’nın yayımladığı 2021 yılı adli istatistik verilerinde tüm suç grupları içinde uyuşturucu suçunun oranının yüzde 5’e yükseldiği gözler önüne serildi. Verilere göre uyuşturucu suçundan 2021 adli yılında 422 bin 479 soruşturma başlatıldı. Uyuşturucu kullanmaktan 263 bin 650 dosya açılırken, uyuşturucu ticaretinden ise 118 bin 699 dosya kaydı sisteme girildi. Görülen davalarda 245 bin 906 mahkûmiyet, 26 bin 669 beraat kararı verildi.

Üstte verdiğim rakamlarla anlatmak istediğim şey şu; uyuşturucu kullanımı ve ticareti suçları artıyor! Tacirler zehirliyor, zehirleniyoruz ve zehri para ile alacak kadar aptal, mahal verecek kadar paragöz, satacak kadar ahlaksızsınız!

Kolay yoldan para elde etmenin kölesi olmuş iğrenç insanların elinde gençlerimiz maşa olarak torba tutuyor, zehri içiyor ve satıyor! Suçun oranı arttıkça, suçu işleme yöntemleri de değişiyor; cenaze nakil aracında uyuşturucu taşımak kadar ahlaksızlaşıyor! Para ve zehir ile beyin kimyalarını bozmuş bu dengesiz mahlukların her türlü yol ve yönteme tabiatları ve cibilliyetleri her geçen gün daha da fazla müsaitleşiyor.

Siyasi bağlamdan uzak kalarak sormak istesem de soru her türlü bürokrasiye çıkıyor, araç gerçekten belediyeye mi ait şayet aitse belediyelere ait olarak hizmet veren Cenaze Nakil Aracında 144 kilogram uyuşturucunun ne işi var? Belediyeden bağımsız olarak bu çirkinliği gerçekleştirecek personelin o kurumda ne işi var? İnsan sormadan edemiyor, olaylar siyasi bir bozgun mu yadsınamaz bir gerçek mi ayırt edemiyor!  Halk işin aslını da siyasi kirini de çözemiyor, siyasetse halka her türlü pisliğin içerisinde bir yanılsama olarak sergileniyor, oyunun perde arkasıysa hiç kesilmiyor! Velhasıl kelam durumlar ve olaylar değişse de cennet vatan ülkede her türlü zillet ve eziyeti yine cennet vatanın evlatları çekiyor!