PTT'de çalışma fırsatı arayanlar için beklenen günler geldi çattı. PTT'nin personel alımı süreciyle ilgili detaylar merak konusu oldu. İş arayanlar, "PTT personel alımı ne zaman, başvurusu nasıl ve nereden yapılır?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. 

PTT, kendi ve bağlı kuruluşlarının resmi internet sayfaları aracılığıyla personel alımlarıyla ilgili duyurularını yapmakta ve bu süreci yönetmektedir. PTT'nin personel alımıyla ilgili iddiaların doğruluğunu belirlemek için en güvenilir kaynak, kurumun resmi internet sitesindeki duyurular bölümünün düzenli olarak takip edilmesidir. 

PTT BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR? 

Kişiler, gerekli niteliklere sahip olduklarında, kurumların düzenleyeceği sınavlara veya mülakatlara katılarak, başarılı olmaları durumunda belirli bir pozisyonda işe alınma fırsatını elde edebilirler. TT'de iş başvurusunda bulunmayı düşünen adaylar için izlenmesi gereken ilk adım, PTT'nin resmi web sitesinden başvuru sürecine erişim sağlamaktır.

PTT PERSONEL ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT, personel alımlarında özel ve genel başvuru şartlarını alım yapılacak pozisyonlara göre belirlemektedir. Henüz alım duyurusu yapılmadığı için özel şartlar net değilken, PTT'nin genel başvuru şartları şu şekildedir:

a) 29 Mayıs 2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesi kapsamında Türk vatandaşı olmak; PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç.

b) On sekiz yaşını tamamlamış olmak ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının ilk gününden itibaren otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri dâhilinde, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığına sahip olmamak.

g) Başka bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için PTT Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartlarını yerine getirmek.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamak.

Emekliler, emlak vergisi muafiyeti için ne yapmalı Emekliler, emlak vergisi muafiyeti için ne yapmalı