Türkiye ve Ortadoğu’nun en sevilen tatlılarından biri olan Şöbiyet’in etimolojisine dair iki farklı bilgi var: Bazı kaynaklar kelimenin Arapça “çok yedi, tıka basa doydu” anlamındaki “şabi’a” fiilinden türediğini söylerken, bazı kaynaklar yine Arapça “halka ait”, “popüler” anlamına gelen "şaabiyat" sözcüğünün Oğuzcaya uyarlanmış hali olduğunu iddia ediyor. 

Türkiye ve Ortadoğu’nun en sevilen tatlılarından biri olan Şöbiyet’in etimolojisine dair iki farklı bilgi var:

Bazı kaynaklar kelimenin Arapça “çok yedi, tıka basa doydu” anlamındaki “şabi’a” fiilinden türediğini söylerken, bazı kaynaklar yine Arapça “halka ait”, “popüler” anlamına gelen "şaabiyat" sözcüğünün Oğuzcaya uyarlanmış hali olduğunu iddia ediyor.

Her iki şekilde de lezzeti nedeniyle halkın bolca yediği popüler bir tatlı olduğu kesin.

Gaziantep'te ilk kez 1974'te, Güllü Çelebi'nin torununun çocuğu Cevat Güllü tarafından üretilen efsane lezzet Şöbiyet bugün ilk günkü kadar titizlik ve ustalıkla, aynı kalitede malzemeler kullanılarak, hiçbir koruyucu ve katkı maddesi eklenmeksizin üretiliyor.

Şöbiyeti baklavadan en çok farklılaştıran özelliği içine süt ve irmik karışımıyla yapılan bir kaymak konması. İç harcı olarak konan kaymak şöbiyetin tadını hafiflettiği gibi damakta yumuşak bir dokunuş bırakmasını sağlıyor.