Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekran akımlarının gündeminde "Sosyal medyaya yaş sınırlaması getirilebilir." ifadelerini kullandı. Programın sorunlarıyla ilgili mücadele konusunda yaşanan hassasiyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kültürümüzde öğretmene asla el kalkmaz. Öğretmenin eli öpülür." şeklinde konuştu.

Ayrıca tavizsiz bir politika izlediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İster veli ister öğrenci, fark etmez." dedi. Eğitimde ilgiyle ilgili dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Tavizsiz bir politika uyguluyoruz. İster veli ister öğrenci, bu durum devam ediyor." tasarruf kullanıldı. 22 yıl boyunca eğitimdeki gelişmeleri anlatan Erdoğan, 2002 yılında eğitimin bütçesinin 7,5 milyar lira olduğunu, şu anda toplam bütçenin 186 milyar lirayı geçtiğini belirtti. 820 bin öğretmen ataması süresince ve bu atamaların yüzde 80'inin kendi başına gerçekleştirildiğini söyledi.

Eğitim Külliyesi İstanbul’a Kazandırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt’ta düzenlenen Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi’nin açılışına katılarak, külliyenin eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmasında, "Burada eğitim alacak gençlerin gelecekte önemli roller üstleneceğine inanıyorum" ifadelerini kullanan Erdoğan, külliyenin 345 derslik, 88 laboratuvar, 33 zümre odası, 11 iş sağlığı ve güvenliği odası ile 11 revir barındırdığını belirtti.

"Gençler, Sizlere Sesleniyorum..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda uyararak, "Alkol, sigara... Gençler sizlere yalvarıyorum, bu kötü alışkanlıklara prim vermeyin" dedi. Zehir tacirlerine karşı mücadelenin süreceğini vurgulayan Erdoğan, ekran ve dijital bağımlılığın da ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti. "Hayatım boyunca sigara ve alkol kullanmadım. Evlatlarıma ve torunlarıma nasıl bunlardan uzak durmalarını tavsiye ediyorsam, sizlere de aynı tavsiyede bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Ege Denizi Beşik Gibi Sallanıyor! Ege Denizi Beşik Gibi Sallanıyor!

Külliye'de Neler Var?

İstanbul'daki eğitim altyapısını sağlamak amacıyla inşa edilen eğitim yerleşkesinde, 4 Anadolu Lisesi, bir fen lisesi, bir mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile bir imam hatip lisesi bulunmaktadır. Bu yerleşke, 345 derslik kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük lise Öncü olma özelliği taşıyor. Kampüs içinde kütüphaneler, fen ve teknoloji laboratuvarları, sanat atölyeleri, kapalı ve açık spor alanları, konferans salonları, yurtlar ve 600 kişilik bir ibadet alanı gibi eğitim-öğretimi destekleyen birçok olanak yer almaktadır. Ayrıca yerleşke, teknolojik olarak tasarlanmış bir planetaryum da barındırıyor. Bu alanda, yıldızlar, gezegenler ve diğer gök cisimleri yapay olarak kubbe şeklinde tavana yansıtılmakta ve 147 kişilik kapasiteye sahiptir.

Kaynak: Haber Merkezi