Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Büyük şehirlerimizde araç trafiğinin yoğunlaşmasını engellemek adına çevreye duyarlı, modern, ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmak için yeni yatırım ve teşviklerimize devam edeceğiz." dedi.


Bakan Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı Ray Kaynak Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden Kocaeli'de hizmet ve eser fırtınası estirdiklerini belirterek, başladıkları hizmetlere çok hızlı bir şekilde devam ettiklerini söyledi. Kocaeli'nin, Avrupa-Orta Doğu arası geçiş koridoru üzerinde bulunmasıyla ve İstanbul'a yakınlığıyla sahip olduğu fırsatı çok iyi değerlendiren bir kent olduğunu ifade eden Uraloğlu, şehrin kara, deniz ve demir yolu ulaşımında sağladığı avantajlarla gelişimini sürdürmeye ve önemini korumaya devam edeceğini kaydetti.


Çok önemli kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdik"


Bakan Uraloğlu, özellikle büyük şehirlerde ulaşımın en kolay ve en hızlı sağlandığı yollardan birinin metro ve tramvay sistemleri olduğuna değinerek, Bakanlık olarak özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların trafik nedeniyle yaşamının kabusa dönüşmemesi için çok önemli kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdiklerini ifade etti. AA

Editör: Haber Merkezi