Aşure Gününün Anlamı Nedir?

Bu sene Aşure Günü, 16 Temmuz Salı gününe denk geliyor. Aşure, Arapça'da "on" anlamına gelen "aşara" kelimesinden gelmektedir ve hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem'in onuncu gününde kutlanır.

Tarihe göre, Aşure Günü'nde Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan kurtulduğu ve Hazreti Musa'nın İsrailoğulları ile birlikte Kızıldeniz'den geçerek Firavun'un zulmünden kurtuluşu gibi önemli olaylar gerçekleşmiştir. Bu sebeple, Aşure Günü İslam coğrafyasında özel bir öneme sahiptir.

Aşure Orucunun Ne Zaman Tutulur?

İslam inancında Muharrem ayı, peygamber Efendimiz tarafından Allah'ın ayı olarak nitelendirilmiştir ve bu ayda yapılan ibadetlerin büyük fazileti vardır. Özellikle Aşure gününde oruç tutmak büyük sevap olarak kabul edilir. Hadislere göre, Peygamberimiz bu günü oruçla geçirmiş ve Müslümanlara da 9 ve 10 veya 10 ve 11 Muharrem günlerinde oruç tutmayı tavsiye etmiştir. Ancak, sadece Muharrem ayının 10. günü oruç tutmak mekruh sayılmaktadır.

Cilt Mantarı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri: Bilmeniz Gerekenler Cilt Mantarı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri: Bilmeniz Gerekenler

Kaynak: Haber Merkezi