MRC Tıp Bilimleri Laboratuvarı, Imperial College London ve Duke-NUS Tıp Fakültesi'ndeki araştırmacılar, yaşlanma sürecinde rol oynayan İnterlökin-11 isimli proteini inceledi. Bu proteinin yaşla birlikte vücuttaki seviyesinin arttığı ve yüksek iltihaplanma seviyelerine yol açtığı belirlendi. Araştırma ekibi, yaşlanmayı kontrol altına alabilecek çeşitli biyolojik mekanizmalar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

İki Deney Faresi Arasındaki Fark

Araştırma kapsamında kullanılan iki deney faresi 75 haftalıkken deneye alındı. Bu süreç, insan yaşamında yaklaşık olarak 55 yaşına denk geliyor. Bu aşamada, farelerden birine düzenli olarak İnterlökin-11 proteini vücuttan temizleyici bir ilaç verildi.

Gizli formül açıklandı! Gizli formül açıklandı!

Farenin Ömrü Yüzde 25 Arttı

Nature dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, interlökin-11 proteinini düzenli olarak temizleyen ilacı alan deney faresinin ömrü %20-25 oranında arttı. Laboratuvar koşullarında yaşlanan fareler genellikle kanser nedeniyle ölürken, bu protein eksikliği olan farelerde kanser oranının belirgin şekilde düşük olduğu gözlemlendi.

Çeşitli Rahatsızlıkların İyileşmesi Görüldü

Aynı zamanda, ilacı alan farede kas fonksiyonlarında belirgin bir iyileşme, daha zayıf bir yapı, daha sağlıklı deri ve eklemlerde iyileşme gibi pozitif değişiklikler kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi