İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Saraçhane Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslenen Özgür Özel, yaptığı konuşmada Espressolab markasını hedef aldı. Özel konuşmasında, “Kahvenin her türlüsünü severim ama Espressolab’tan içmeyin. Kampüste bu markaya uğramayacağız” ifadelerini kullanarak, başta gençler olmak üzere yurttaşlara bu markaya karşı tavır alma çağrısında bulundu.
Espressolab’ın Sahibi Kimdir?
Boykot çağrısı sonrası Espressolab’ın kime ait olduğu merak konusu haline geldi. Türkiye’de en çok tercih edilen kahve zincirlerinden biri haline gelen markanın kurucusu, girişimci kimliğiyle tanınan Esat Kocadağ’dır. Aynı zamanda Sütiş markasının da ortakları arasında bulunan Kocadağ, köklü bir aile şirketinin üçüncü kuşak temsilcisidir. Kahveye olan ilgisini iş dünyasına taşıyan Kocadağ, Espressolab markasını sektöre kazandırmıştır.
Markanın Ortaya Çıkış Süreci
Espressolab sadece kahve servis eden bir zincir olmanın ötesine geçerek, deneyim alanlarıyla da dikkat çekiyor. 2022 yılında yaklaşık 2 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Merter’de bulunan eski bir kağıt fabrikası restore edilerek Espressolab Roastery kuruldu. Avrupa’nın en büyük kahve deneyim alanı olarak tanıtılan bu merkez, günlük 10 bin kişiye kadar ziyaretçiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip.
Espressolab’in Kaç Şubesi Var?
Espressolab, özellikle son yıllarda büyük bir hızla büyüyen markalar arasında yer alıyor. 2024 yılında yaptığı bir açıklamada Esat Kocadağ, “Her 3 günde 1 şube açmaya başladık.” sözleriyle bu büyümeye dikkat çekmişti. Bu açıklama sosyal medyada da geniş yankı uyandırmıştı. Bugün itibarıyla yurt içi ve yurt dışında toplamda 234 şubesi bulunuyor.
Markanın bir diğer kurucu ortağı ise Esat Kocadağ’ın kardeşi ve aynı zamanda Beşiktaş eski Asbaşkanı olan Emre Kocadağ’dır. Espressolab, Kocadağ Aile Şirketleri Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor.