HAŞR SURESİ OKUNUŞU (TÜRKÇE VE ARAPÇA) 

 Haşr suresinin Türkçe okunuşu şöyledir;

Seb beha lillahi ma fiyssemavati ve ma fiyl'arardı ve huvel aziyzul hakiymü. Huvelleziy ahrecel leziyne keferü min ehlilkitabi min diyarihim lievvelil haşrima zanantum en yahrücü ve zannü ennehum mani'atuhum husunuhüm minallahi feeta humullahi min haysulem yahtesibu vekazefe fiy kulubi himurrube yuhribüne buyutehum bieydiyhim ve eydiylmu miniyne fatebiru ya ulil ebsari.
Velev laen keteballahu aleyhimulcela le'azzebehum fiyddunya ve ehum fiyl ahıreti azabünnari. Zalike bien nehum şakkullahe veresulehu vemen yuşakkıllahe feinnallahe şediydul ikabi.


Ma katatum min liynetin ev terek tumuha kaimeten ala usüliha febiiznillahi ve liyuhziyel fasikiyne. Vema efaalahü ala resulihi min hum fema evceftum aleyhi min haylin v la rikabin ve lakin nallahe yusellitu rusulehu alamen yeşau vallahu 'ala kulli şey in kadiyrun.
Ma efaallahu ala resulihi min ehlilkura felillahi velirresuli ve liziyl kurba vel yetama velmesakıyni veb nissebiyli keyla yekune dületen beynel ağniyai minkum vema atakumurresulu fehuzuhu vema nehakum anhu fentehu vet tekullahe innallahe şediydul ikabi.


Lelfu karailmuhaciriyn ellezine uhricu min diyarihim veemvalihim yebteğune fadlen minallahi verıdvanen ve yen surunallahe ve resulehu ulaike humus sadikune.
Velleziyne tebev veuddare veliymane min kab lihim yuhıbbune men hacere ileyhim vela yecidune fiy sudurihim haceten mimmautu ve yu'sirune 'ala enfusihim velev kane bihim hasasatun vemen yuka şuhha nefsihi feulaike humul muflihüne.
Velleziyne caumin ba dihim yekulune rabbenağfir lenave liıhvani nelleziyne sebekuna bilymani vela tec'al fiy kulubina ğullen lilleziyne amenu rabbena inneke raüfun rahıymin.


Elem tere ilelleziyne nafeku yekul une liıhvanihi mulleziyne keferumin ehlilkitabi lein uhrictum lenah rucenne meakum ve la nutıyu fiykum ehaden ebeden ve -in kutiltum lenensurennekum vallahu yeşhedu innehum lekazibüne.
Lein uhricula yahrucune me'ahum ve lein kutilu la yen surunehum velein nesaruhum leyuvellunel edbare summe la yun sarüne. Le entum eşeddu reh beten fiy sudurihim minallahi zalike biennehum kavmun la yef kahune.


La yukatilunekum cemiy'an illa iy kuran muhassenetin ev min verai cudurin be'suhum beynehum şediydun tahsebuhum cemiy'an ve kulubuhum şetta zalike biennehum kavmun la ya'kılune.

Haşr Suresi Son 4 Ayet

Kur'an-ı Kerim'in 59. Suresi olan Haşr Suresi, iniş sırasına göre 101. sure olarak bilinir ve Medine döneminde nazil olmuştur. Toplam 24 ayetten oluşan bu sure, adını içerdiği ikinci ayette geçen "elHaşr" kelimesinden almakta; bu kelime "toplamak" anlamına gelir. Surede, Mekkeli müşrikler ile ittifak halinde olan Nadîroğulları'nın Medine'den nasıl sürüldüğü olayı detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.

Haşr Suresi Son 4 Ayeti

21. لَوْ اَنْزَلْنَا هٰذَا الْقُرْاٰنَ عَلٰى جَبَلٍ لَرَاَيْتَهُ خَاشِعاً مُتَصَدِّعاً مِنْ خَشْيَةِ اللّٰهِؕ وَتِلْكَ الْاَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ

22. هُوَ اللّٰهُ الَّذٖي لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَۚ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِۚ هُوَ الرَّحْمٰنُ الرَّحٖيمُ

23. هُوَ اللّٰهُ الَّذٖي لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَۚ اَلْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزٖيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُؕ سُبْحَانَ اللّٰهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ

24. هُوَ اللّٰهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْاَسْمَٓاءُ الْحُسْنٰىؕ يُسَبِّـحُ لَهُ مَا فِي السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِۚ وَهُوَ الْعَزٖيزُ الْحَكٖيمُ

Haşr Suresi Son 4 Ayet Okunuşu

21. Lev enzelnâ hâżâ-lkur-âne 'alâ cebelin leraeytehu ḣâşi'an mutesaddi'an min ḣaşyeti(A)llâh(i)(c) ve tilke-l-emśâlu nadribuhâ linnâsi le'allehum yetefekkerûn(e)

22. Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ hu(ve)(s) 'âlimu-lġaybi ve-şşehâde(ti)(s) huve-rrahmânu-rrahîm(u)

23.Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huve-lmeliku-lkuddûsu-sselâmu-lmu/minu-lmuheyminu-l'azîzu-lcebbâru-lmutekebbir(u)(c) subhâna(A)llâhi 'ammâ yuşrikûn(e)

24. Huvallâhul hâlikul bâriul musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehu mâ fî-ssemâvâti vel-ard(i)(s) vehuve-l'azîzu-lhakîm(u)

Haşr Suresi Son 4 Ayet Anlamı

21. Şayet biz bu Kur'an'ı bir dağın üzerine indirmiş olsaydık, onu Allah korkusundan titremiş ve paramparça olmuş görürdün. İşte bu misalleri insanlar düşünsünler diye veriyoruz.

22. O, kendisinden başka tanrı olmayan Allah'tır; duyular ve akılla idrak edilemeyeni de edileni de bilir. O rahmândır, rahîmdir.

23. O, kendisinden başka tanrı olmayan Allah'tır; egemenliğin mutlak sahibidir, her türlü eksiklikten uzaktır, esenlik verendir, güven sağlayan ve kendisine güvenilendir, görüp gözeten ve yönetendir, üstündür, iradesine sınır yoktur, büyüklükte eşi olmayandır. Allah onların yakıştırdıkları ortaklardan tamamıyla münezzehtir.

Haşr Suresi Son 3 Ayeti

22. Ayet:
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْعَلِيمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَٰنُ الرَّحِيمُ

Türkçe Meali:

O, kendisinden başka tanrı olmayan Allah’tır; duyular ve akılla idrak edilemeyeni de edileni de bilir. O rahmândır, rahîmdir.

23. Ayet:
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ

Türkçe Meali:
O, kendisinden başka tanrı olmayan Allah’tır; egemenliğin mutlak sahibidir, her türlü eksiklikten uzaktır, esenlik verendir, güven sağlayan ve kendisine güvenilendir, görüp gözeten ve yönetendir, üstündür, iradesine sınır yoktur, büyüklükte eşi olmayandır. Allah onların yakıştırdıkları ortaklardan tamamıyla münezzehtir.

24. Ayet:
هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

Türkçe Meali:
O, takdir ettiği gibi yaratan, canlıları örneği olmadan var eden, biçim ve özellik veren Allah’tır. En güzel isimler O’nundur. Göklerdekiler ve yerdekiler hep O’nu tesbih ederler. O üstündür, hikmet sahibidir.

Haşr suresinin son 3 ayeti Türkçe okunuşu
Bismillahirrahmanirrahim

Hayatı dolu dolu yaşayan 5 burç! Hayatı dolu dolu yaşayan 5 burç!

* Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ hu(ve)(s) ‘âlimu-lġaybi ve-şşehâde(ti)(s) huve-rrahmânu-rrahîm(u)

* Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huve-lmeliku-lkuddûsu-sselâmu-lmu/minu-lmuheyminu-l’azîzu-lcebbâru-lmutekebbir(u)(c) subhâna(A)llâhi ‘ammâ yuşrikûn(e)

* Huvallâhul hâlikul bâriul musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehu mâ fî-ssemâvâti vel-ard(i)(s) vehuve-l’azîzu-lhakîm(u)

Kaynak: Haber Merkezi