Evet neler olacak bu güzel ülkemize bilemiyorum bu gidişat nereye?
Çekirgeler tek başlarına tehdit oluşturmazlar lakin çoğaldıklarında büyük zayiat verebilirler ,cahiller de öyle bunlar da çoğalıp semirdikçe büyük problemler yaratabiliyor durumdalar aslında sözüm yanlış anlaşılmasın cahil deyince okumamış kesimden falan bahsetmiyorum ,okumayıp kendini geliştirmiş bir sürü insan tanıyorum benim sözüm düzgün yaşamayı beceremeyip ,yaşamaya çalışanlara mani olan gruba!!!
Ben hayatımda balkondan aşağı poşetle çöp atıldığını görmemiş idim şükür geçenlerde onu da gördük, trafik deseniz muamma ,ekmeği için çöp karıştıran arkadaşlarınızın arkasında bıraktıkları manzaralar ,oturun seyredin her yarım saatte bir trafik kavgası, nedir bu Tanrı aşkına?
Neyin ve kimlerin etkileşimi içindeyiz nereye doğru gidiyoruz.
Siyah takım elbiseli her dakika birbirini vuran tiplerin televizyonda dizileri, kimin eli kimin cebinde belli değil aşk meşk dolu film diziler, insanların gururunu incitici aptal yarışmalar ve bunlara kitlenmiş beyni yıkanmış toplumlar.
Geri kalmışlığın en belirgin özelliklerinden biridir televizyon seyretme hastalığı, aşırı sık politik konuşmalar, bilir bilmez sallama durumları, sosyal aktiviteler yeme içme ile sınırlı, hoş bunları gazlayan yöneticilerimizin de hakkını yemeyelim habire gastronomi peşinde koşuyorlar!!!!
İyi şeyler yapmak için geç kalmadık beyefendilik ve hanımefendilik en çok bizim toplumumuza yakışır, kibar olmak doğayı, hayvanı sevmek ,birbirimize nezaket göstermek, özellikle zengin veya yoksul ayırt etmeden bunu yapmak bize çok şey katacaktır bu tür şeyler batı veya İskandinav ülkelerinin tekelinde değildir bizde uygulayıp yaşayabiliriz.