Son zamanlarda en çok sorulan sorulardan birisi "6'lı Masanın Adayı Kim Olacak?" sorusu herhalde. 

Peki gerçekten kim olacak? Kim daha çok istiyor?

Türkiye'de siyaset son zamanlarda akıl oyunlarının yoğun yaşandığı bir alan olmaya başladı. Ben bu durumu seviyorum. Çünkü daha önce bu tarz akıllı işler görmüyorduk. Hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı deyim yerindeyse kozlarını kıyasıya kapıştırıyor. Bir seçmen olarak bu durum benim hoşuma gidiyor.

Eskiden olsa çoktan adaylar belli olur ve her iki tarafta adaylar üzerinden siyaset yapmaya başlardı. Seçmen olarak bu durumdan sıkıldığımı söylemek istiyorum. 

Artık ben dahil herkes farklı şeyler istiyor. Sıradanlaşmış siyaset artık tat vermiyor. Bu nedenle aday kısmının muamma olması beni sevindiriyor.

Tabi bunlar olurken şunu da düşünmeden edemiyorum. Acaba Millet İttifakı adayını Cumhur İttifakının egale ete ihtimalinden dolayı mı açıklamıyor? Geç açıklamanın adayı daha az tahribata uğratacağını mı düşünüyorlar? 

Her ne olursa olsun bu seçim hiçbir seçime benzemeyecek. Bu konuda yapacağımız en önemli şey ise vatana, millete en faydalı olan kim olacaksa o kazansın demek olacak.  

Yavaş Mı? İmamoğlu Mu? Kılıçdaroğlu Mu?

6'lı masanın adayının ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi içerisinden seçilme zorunluluğu var sanırsam. Çünkü şuana kadar adaylık konusunda ismi geçen 3 kişi var. Bu 3 kişinin 2'si Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanları bir diğer ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı. Halkın en çok istediği kişi sanırsam Mansur Yavaş, onun ardından Ekrem İmamoğlu, son olarak ise Kemal Kılıçdaroğlu.  

Peki Cumhur İttifakı kimi rakip görmek istiyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği isim Kemal Kılıçdaroğlu. Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında rakip olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmek istiyor. Bunun nedenini açıklamaya bile gerek duymuyorum. 

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu aday olmaz ise karşılarında Mansur Yavaş'ı görmek istiyorlar. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zamanında Mansur Yavaş'a ezici bir üstünlük sağlayacağı konuşuluyor.

Geriye sadece Ekrem İmamoğlu kalıyor. Tabi bunların her biri bir senaryodan ve tahminlerden ibaret. Gerçek ne olacak bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz.