Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Henüz emekli olmamış ancak emekli maaşını hesaplamak isteyenler için e-Devlet'te ilgili sistem devreye alınmış durumda. SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zamlar, çalışmaya devam eden bireylerin emekli olduklarında alacakları maaşı görmelerini sağlıyor. Bu hesaplamayı yapabilmek için toplam prim gün sayısının en az 3600 olması gerekiyor.

Emekli Maaşı Hesaplama

SSK (4A) Emekli Maaş Hesaplama Yöntemi: SSK'dan emekli olan bireyler, e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "4A Emekli Aylığı" yazarak ilgili sayfaya ulaşabilirler. Bu sayfada "Detay" kısmına tıklayarak, açılan pencerede alt kısımlarda yer alan "5510 Ek 19 Miktarı" ifadesinin karşısındaki tutarı 10 bin TL'den çıkardıklarında kök maaşlarını, ek ödeme dahil olarak öğrenebilirler.

Bağ-Kur (4B) Emekli Maaş Hesaplama: Bağ-Kur'dan emekli olanlar da benzer bir adımı izlemelidir. e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "4B Emekli Aylığı" yazarak ilgili bağlantıya tıklayabilirler. Ardından gelen sayfada "4B Emekli Aylık Bilgilerinize ait barkodlu belge almak istiyorsanız tıklayın" sekmesine tıklayıp, açılan pencerede SGK'ya ait dökümü görebilirler. Bu sayfanın en alt kısmında yer alan "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" yazan yerin karşısındaki tutarı 10 bin TL'den çıkararak kök maaşlarını ek ödeme dahil olarak hesaplayabilirler.

IBAN'a 5000 TL Yatacak! IBAN'a 5000 TL Yatacak!

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Emekli maaşı hesaplamalarıyla birlikte en düşük emekli maaşının ne kadar olduğu da merak konusu. Güncel bilgilere göre, yaşlılık ve malüllük aylığı alan emeklilerin 10 bin TL olan asgari ödeme tutarı 12 bin 500 TL'ye yükseltilmiş durumda. Bu düzenleme, yaklaşık 3 milyon 707 bin kişiyi kapsıyor ve bütçeye maliyeti 33 milyar 200 milyon TL olarak öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi