Ailece toplanmak, deprem anında neler yapılabileceğimiz ve kendimizi nasıl korumaya alabileceğimiz konusunda konuşmak; örneğin deprem çantası hazırlamak depremle ilgili kaygımızı azaltabilecektir. 

Özellikle çocuklar için ifade edebilmesi güç olan deprem korkusu, onlar için zorlayıcı bir yaşantı deneyimi olabilmektedir. O nedenle onların bu korkuyla başa çıkabilmelerinde ebeveynlere büyük bir rol düşmektedir. Çocuk, ebeveynin deprem korkusuyla nasıl başa çıktığını örnek aldığından dolayı ebeveynin sakin kalmaya çabalaması ve depremle ilgili çocuğunun yaşına ve gelişim dönemine uygun doğru bir açıklama yapması gerekmektedir.

Deprem korkusunu yaşamak, hiç beklenmedik bir duruma karşı verilen oldukça normal bir tepkidir. Bu nedenle deprem korkusunu yaşarken olumsuz duygu ve düşüncelere kapılmamız son derece doğaldır. Ancak depremin ardından 1 ay geçmesine rağmen, rutin hayatlarımıza dönmekte güçlük çekiyorsak, endişelerimizde yavaş yavaş azalma gözlemlemiyorsak ve günlük işlevselliğimizde düşüş söz konusu ise bir uzman desteği almak bu noktada çok önemli rol oynamaktadır.

UZMAN AİLE DANIŞMANI DİLEK AVUK