Orta çağ Avrupa sinda yaşayan şövalye ler vardı bilirsiniz en azından filmlerde görmüş lüğünüz vardır kimdi bu adamlar ?
O zamanlar tabii açlık sefalet kolay değil hayat kaliteli yiyecek ,kaliteli giysiler nispeten iyi sukseli sayılır bir hayat uğruna kendini kral a adamış muhafız birliği tabii bu adanmamı yoksa çıkar için kralın etrafında toplanıp o ve tahtını koruma adına kendine toplumda bir yer yaratma altta kalmama aç ve açıkta kalmama çabasım tartışılır.
Birde tapınak şövalye leri vardı bunlar dahada beter ,havalar binbesyuz
Sanki her gün tapınağı yagmaliyorlar da arkadaşlar can siperhane tapınağı koruyor ! Hikaye .......tabii onların derdi aynı hireyarside iyi bir yer dokunulmazlık yeme ,içme vs e şimdi?
Şimdi tapınak şövalye leri yokmu sanıyorsunuz alası var,güya onlarda kralı ve inanç düzenini koruma derdinde gibi görünüyorlar ama hikaye...
Bunların derdide orta çağ dakilerle aynı iyi maaş, dokunulmazlık, mertebe ve kendini halktan üstün görebilme çabası.
Gel görelim bu şövalye bozuntularinin gerçek hayatla alakalı bir fikirleri malesef yok çünkü onlar kendi içlerinde o kadar rahat ve huzurlularki gerçek hayatı göremeyecek kadar kör olmuşlar.
Bu körlük onlardan ziyade gerçek hayatın figüranlar olan halkı etkilemekte ,aralarında bazı ileri görüşlü olup uyananlar var onlarda sistemin dışına çıkamadıkları için herhangi bir etkileri yok.Avrupa sıkıntılı da olsa bu ebareleri atlattı, aslında geriden gelen ülkeler onların yaşadıklarını yaşamak zorunda değil çünkü alabilecekleri örnekler var önlerinde.
Sadece bakıp düşünmek yeterli olacak kanaatindeyim.