Gazetecilik mesleğine yıllarımı verdim. Öğretmenliği bıraktıktan sonra çeşitli kuruluşlarda ve TRT’de mesleğimi sürdürdüm.

Bazen eski günler aklıma geliyor. Gazetecilerin bile şimdi olduğu gibi ayrıştığını hatırlıyorum. Mesela ben Gaziantep’te gazeteciliğe başladığımda yayın yapan sadece üç gazete vardı. Hele iki gazete vardı ki patronları birbirlerinin aleyhine günlük yazı yazmasın.

Kısacası Gaziantep, 3 gazeteden şu anda yaklaşık 20 gazeteye çıktı. Zor şartlara rağmen yayınlarını idame ettiriyorlar.

Ama benim burada söylemek istediğim son günlerde ilimizdeki 10 gazetenin bir araya gelerek ilin sorunlarını müşterek olarak dile getirme çabalarıdır.

Düşünebiliyor musunuz?

Ayrı fikirlerde olan, ayrı mizaçlara sahip 10 gazete sahibi bir araya gelerek bir 10’lu MASA oluşturabiliyor. Tıpkı 6’lı masa gibi. Ayrı görüşlerde olmalarına rağmen Gaziantep’in sorunları konusunda aynı noktaya gelebiliyorlar. Bu arkadaşlar, TBMM’deki ayrı görüşlülerin adeta boks maçı yapmaları yerine el ele tutuşabiliyorlar.

Kısacası bu 10 gazete sahiplerinin ortak noktada birleşmelerinin TBMM’ye örnek olması gerektiği düşüncesinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Zira bu il ve bu ülke bizimdir ve sorunlar hepimizindir. Gelin bu 10 gazeteci arkadaşları kutlayalım ve de örnek alalım…