Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, geçtiğimiz hafta sonunda Hatay kongresine katıldı, kongrenin ardından birtakım temas ve ziyarette bulunmak adına Gaziantep’e geldi.

Gaziantep’te il yönetimi, Şahinbey İlçe Başkanı Ercan Aslan ve Yönetimi, Şehitkamil İlçe Başkanı Erdener Demirçubuk ve Yönetimi, Nurdağı, Nizip, Oğuzeli, Yavuzeli, Islahiye, Araban, Karkamış ilçe başkanları ve yönetimi ile geniş katılımlı bir toplantıda bir araya geldi.

Genel Başkan Destici, toplantıda yönetim ile istişare ederek parti üye sayısının artmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

**

Toplantının ardından esnaf ile bir araya gelen Destici, çarşıda sevgi seli ile karşılandı. Yüzlerce gencin selfie çektirdiği Destici’ye Gaziantepli esnafın ve vatandaşın ilgisi de büyük oldu. Özetle Genel Başkan Destici, Gaziantep’ten memnun ayrıldı. İlerleyen zamanlarda Gaziantep’e daha geniş program ile yeniden geleceğini belirtti.

**

BBP Lideri Destici, partinin duruşunun net olduğunu da belirterek “Büyük Birlik Partisi Cumhur İttifakı’nın ortağıdır. Bu ortaklık da bir protokolle resmileştirilmiştir” dedi.

***

Gaziantep temasları sırasında kahvaltıda sohbet etme fırsatı bulduğum Genel Başkan Destici ile Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü olayına ilişkin konuştuk.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, geçtiğimiz günlerde elleri arkadan kelepçelenerek ekipler tarafından gözaltına alınması can sıkıcı bir durumdu.

Genel Başkan Destici, kahvaltıda yaptığı samimi açıklamalarında her fırsatta salgınla mücadelenin önemine değindiğini, kurallara uyulması gerektiğini vurguladığını belirtti. Destici, Fatma Yümlü'nün de salgın konusunda kurallara eksiksiz uyması gerektiğine değinerek olayın ardından yaşananları aktardı.

Destici, olayın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ordu Valisi Tuncay Sonel dahil olmak üzere birçok kişi ile görüştüğünü, salgınla mücadele eden sağlık personeline karşı tavrı haksız olsa dahi bunun Fatma Hanım'a yaşatılanlara mazeret olamayacağını ifade etti.

Genel Başkan Destici yaşananları kahvaltıda şöyle aktardı; “İçişleri Bakanımız, terör, taciz, kadına şiddet gibi olaylar dışında arkadan kelepçeleme uygulamasına başvurulmaması yönünde genelge yayınlamıştı. Buna rağmen bunun yapılmış olması kınadığımız bir durum. Bazı medya kuruluşları “Cumhur İttifakı'nda çatlak var” manzarası yaratmak için Fatma Yümlü'ye yapılan muamelenin, bir hafta önce hükümete yönelttiği eleştirilerden kaynaklandığı yönünde yorum yaptı. Bu yorumun doğru olmadığını, söz konusu programın olaydan bir hafta önce yayınlandığını söyledi.

Fatma Yümlü ile telefonla konuştuğunu belirten Destici, “Fatma Hanım biraz incinmiş. Biz de bu olaydan dolayı elbette, üzüldük. Bir il kadın kolları başkanımıza yapılmış böyle bir muamelenin hesabını hukuk çerçevesinde soracağız. Biz ülkede yaşanan sorunları yapıcı bir dille gündeme getiriyor, esnafın durumunu, hayat pahalılığını konuşuyoruz. ‘Şiddet ve terör yoksa kelepçeye gerek yok' gibi bir talimat varken, bu tedbire bu kadar kolay başvurulmasının önü arkası araştırılmalı. Acaba başka mihraklar mı devreye girdi diye bakılmalı. Tam Büyük Birlik Partisi ivme kazanıyor, yükselişe geçiyor, böyle bir olayla karşılaşıyoruz. 28 yıldır teşkilatlanamadığımız Sinop'ta kongre yaptık. Kırklareli'nde kongre yapacağız. Hatay'da 8 – 10 senedir kongre yapılamıyordu yaptık. Altı ayda üye sayımız ikiye katlandı. BBP'ye geçişler arttı ve böyle bir dönemde biz iki gündür bu meseleyi konuşuyoruz. Millet İttifakı'ndakiler büyümemize rakip ittifakta olduğumuz için karşı. Cumhur İttifakı'ndakiler ittifakta daha büyük bir ortak olacağımız için bunu istemiyor” ifadelerine yer verdi.

Genel Başkan Destici’nin açıklamaları ile olaya başka bir boyuttan daha bakmış olduk.

Yaşanan bu olaydan birçok kesim de ders çıkarmalı. Bu vesileyle şiddet ve terör gibi kriminal durumlarda başvurulacak bir etkisiz hale getirme yöntemini, polisin “filyasyona direnme” gibi durumlarda kullanması sorgulanmalı, incelenmeli…

Sağlıkla kalın…