Siyasi parti milletvekillerinin listesi açıklandığında ilk işim listeleri incelemek oldu. Listeleri masamın üstüne yatırdığımda seçime gidecek olan siyasi partilerin AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti listelerini inceledim. Özellikle AK Parti listesi iyi bir liste, beklentilere cevap verecek bir liste.

Birinci sırada Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Bey gerek Nizip’te gerek Gaziantep’te yaşayan Karadenizliler tarafından ilgi ve itibar gören bir kişilik.

İkinci sıradaki Ahmet Uzer’i söylememe gerek yok, Gaziantep’te yaşayan doğu kökenli hemşerilerimiz ile esnaf ile küçükle küçük büyükle büyük olan yapısı ile sürekli gönül alma kişiliğine sahip, hep yapıcı tavırlarıyla biliniyor. Uzer listenin ikinci sırasında. Bana göre çok isabetli bir karar. Ahmet Uzer milli görüşten geldiği için listede Gaziantep’te milli görüşçülerden oy alacak kişi. Hatta kulağıma gelen Saadet Partisi Ahmet Uzer’in ikinci sıraya konmasından çok memnun olmamış. Çünkü Uzer listede olmasaydı Saadet Partisi ve milli görüş camiasından Ak partiye oy gitmeyecekti.Ama şimdi Saadet Partisi ve milli görüşteki adayların yerine Ak parti adayları oyların çoğunu alacak gibi görünüyor. Bunu ben demiyorum milli görüş ve saadet partililer söylüyor. Ahmet Uzer milli görüş tabanında da sevilen sayılan bir kişiliğe sahip.

Üçüncü sıra Mehmet Erdoğan, bir denge unsuru. Besni’li olması sıfatıyla Gaziantep’te yaşayan yaklaşık 60 binden fazla Besnili ile çok sıkı fıkı dostluklar içerisindedir. Gaziantep’te yaşayan Besni’lilerin başı ağrısa, başı dara düşşe aradığı Mehmet Erdoğan’dır. Buna biraz daha ekleme yapayım. Araban’lılarla, Yavuzeli’lilerle iletişimi çok güçlü olan Erdoğan, hem Besni’lilerin hem Araban’lıların hem de Yavuzeli’lerin milletvekili.

Dördüncü sıradaki Nejat Koçer ise Organize Sanayinin milletvekili. Gaziantep’teki Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan bütün sanayiciler Nejat Koçer’in tekrar listeye girmesinden oldukça memnunlar. Çünkü sanayiciler ekonomi bakanlığından, tarım bakanlığından ithalat ve ihracatta olan problemlerde Nejat Koçer’in kapısını çalıyor. Kendisi de bir sanayici olması nedeniyle sanayicinin derdinden en iyi anlayan kişi Nejat Koçer diyorlar.

Beşinci sırada Derya Bakbak. 24. Dönemde yaptığı vekillikte Gaziantep’te yaşayan bayanların, genç kızların gönlünde taht kurmuştur. Gaziantep Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptığında, HasanKalyoncu Üniversitesi’ne geçmek istediğinde öğrenciler Derya hocam bizi bırakmayın diye pankart açmışlardı. Bir gazeteci olarak buna şahidim. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne gittiğinde de aynı şekilde Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde de kısa sürede öğrencilerin gönlünde taht kurmayı başardı. Çünkü GAÜN’de Derya Bakbak’ın ekonomi durumları zayıf olan 60’a yakın kız öğrenciye kendi cebinden burs verdiğini ben biliyorum. Çünkü Derya Bakbak kız çocuklarının okuması ve iyi bir yere gelmesi için çırpınan mütevazi kişiliğe sahip. Derya Bakbak’ın Gaziantep’te 5. Sırada listeye girmesinden dolayı çeşitli kadın sivil toplum platform yöneticileri çok mutlu oldular. Nihayetinde bizim de Ankara’ya gittiğimizde problemlerimizle ilgilenecek hemcinsimizden birisi vekil oldu diye mutlu oldular. Abartmıyorum inanın ben de bir kadın olduğum için kadınlar sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yapan hem cinslerimiz tarafından çok takdir uyandırdı. Şimdi burada isimlerini yazmak istemiyorum. Birçok kadın sivil toplum örgütü temsilcileri Cumhurbaşkanına, Başbakana, AK parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’a, Derya Bakbak’ı listede görmek istiyoruz diye altına imza atanları biliyorum. Çünkü imza atanlardan birisi de benim.

Altıncı sırada Ali Şahin milletvekillik yaptığı dönemlerde insanlarla ve partililerle iyi ilişkiler kurmuş birisi seçilemediği dönemde Ankara’ya döndüğünde Avrupa Birliği Bakan Yardımcılığına getirildiğinde Nizipli hemşerileri ve Gaziantepli hemşerileriyle de irtibatı kesmemiş, iyi ilişkilerini sürdürmüş birisidir.

Yedinci sırada Müslüm Yüksel’i tanımıyorum, rahmetli Babası Abdülkadir Yüksel’i tanırdım. Babası Gaziantep’te yaşayan Urfalıların üzerinde ağırlığı olan iyi bir kişiydi. Allah rahmet eylesin. Ama oğlunun rahmetli Abdülkadir Yüksel kadar etkili ve yetkili olacağı kanaatinde değilim. Onun için bunun hakkında yorum yapamayacağım. İlla ki bir Urfalı aday konulacaksa ve Gaziantep’te yaşayan Urfalıların nüfusunu göz önüne alırsak bu adayında Şanlıurfalıların gönlünde ve gözünde taht kuran kişide Mehmet Haz olmalıydı. Mehmet Haz’ı çok tanımam ama gazetecilik istihbaratından dolayı biliyorum.

Sekizinci sırada Mehmet Salih Kirazoğlu’nu listeye neden konulduğuna bir anlam veremedim. Listede adını görünceye kadar bir gazeteci olarak adını hiç duymadım. Tabiri caizse listeye paraşütle inenlerden birisi.

Dokuzuncu sırada Yaşar Atılgan için de aynı şeyi söylüyorum. Naksan’a kayyum olarak atandı. Naksan’dan evine, evinden Naksan’a gidip gelen bir şahsiyet. Naksan’da iki buçuk yıldır kayyum yönetimini yaptığından beri hiçbir gazetede tek satır haberi çıkmamıştır. Ben inanıyorum ki bıraksanız Naksan’dan AK Parti il binasının yerini bulamaz.

Onuncu sıradaki Serpil Kavrak için de farklı şeyler söyleyemiyorum. Çünkü Serpil Kavrak için de yazacak çizecek çok bir şey yok.

On birinci sırada İhsan Kaya’nın yeri bu olmaması gerekirdi. İhsan Kaya’nın yeri benim kanaatimce 8 ile 9. Sıralarda olmalıydı. Çünkü İhsan Kaya’yı yakinen tanıdığım için söylüyorum. Mütevazi bir kişiliğe sahiptir, çok vefalıdır. BBP’ nin Gaziantep’teki kurucularındandır. 25 yıldır Gaziantep BBP’den ve çizgisinden gram dahi şaşmamıştır. 23 yıldır il başkanlığı yapmıştır. İhsan Başkana zaman zaman takılırdım. Hoş geldin kadrolu il başkanım derdim. Orhan Kızılaslan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız hep şunu söyler siyasi partilerin il başkanları SSK’lı olsaydı tıpkı bir işçi gibi el emeği ve alın teriyle BBP’lİ İl Başkanı İhsan Başkan da emekli ikramiyesi alırdı der. Oysa İhsan Kaya’yı yakinen bildiğim için yazıyorum. Çoluk çocuğunun rızkından keserek BBP’ne harcıyordu. Ülkücü camianın üzerinde de çok ağırlığı olan bir şahsiyettir. İhsan Kaya diğer partilerde olan kırgın ve kızgın bütün ülkücülerin oyunu alabilecek bir şahsiyettir. İhsan Kaya’nın listedeki yerinin bu olmadığını bende söylüyorum. İhsan Kaya AK Parti’ deki değerlere değer katacak bir şahsiyettir.

On ikinci sıradaki Hatice Merve Tatar, on üçüncü sıradaki Muhammet Melaz Aktoğ ve on dördüncü sıradaki Mahmut Burak Kızılelma’yı yazmaya lüzum görmedim. Haklarında araştırma yapmama rağmen dişe dokunur bir şey bulamadım. Zannediyorum listeyi doldurmak için konulan isimlerdir diyorum.

Zaten AK Partinin listesinde partiyi sürükleyecek, zafere götürecek ilk 7 isim. Yani AK Parti’de bu 7 isim yeterliydi bence…