Bir yanda yaz sıcakları, bir yanda Gaziantep’te gündemin olabildiğince sıcaklığı …
Aslında temmuz ağustos ayları Gaziantep için ölü aylar diyebileceğimiz dönemler olmasına rağmen konjektürel gelişmeler bu ayların hareketli geçmesine neden oluyor…
Ekonomideki gelişmeler, bürokrasideki gelişmeler ve tabii ki siyasetteki gelişmeler…
Ekonomideki gelişmeler ülke ekonomisine bağlı özellikle Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinden gelen haberler…
Bürokraside, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin görevden alınması ve devamında beklenen bazı değişiklikler…
Siyasette ise Ak Parti il ve Şehitkamil yönetimindeki atamalar…
Ekonomi ile başlayalım. Ekonomideki küçülme devam ediyor. Temmuz ayı ihracat rakamları da küçülmeyi ortaya koydu. Ama asıl ürkütücü gelişme organize sanayi bölgesinden gelen konkordato ve iflas haberleri. 
Kökenleri eskiye dayanan bir çok firma zor durumda. Konkordato isteyenler, iflasasını bekleyenler…
Buradan isim isim yazmaya gerek yok.  Yargıya intikal etmiş bir çok şirketin dosyası mevcut.
Aslında herkesin gözü yıls onuna çevrilmiş durumda. Bir sanayi kenti olan Gaziantep için kırılma noktasının yıl sonu olabileceğini söylemek mümkün. 
Ekonominin patronu Mehmet Şimşek her fırsatta “Biraz daha sabır” dese de Gaziantep iş dünyası dayanma sınırında son noktaya gelmiş durumda…
İnşallah düşünmek bile istemediğimiz en kötü senaryo gerçekleşmez, Gaziantep her kriz dönemini atlattığı gibi, bu süreci de en az hasarla atlatır demekten başka bir temennimiz kalmadı. 
Gelelim bürokrasideki gelişmelere. Yani Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin görevden alınış süreci ve sonrasında yaşananlara…
Herkese göre bu değişiklik büyük sürpriz olsa da, 15:20 gündür yaşananları bildiğim için benim için beklenen bir gelişme oldu.
Cumhur İttifakı’nın güçlü ortağı MHP’nin bir süredir Yasin Yepe ile sorunları olduğunu biliyordum. Ve bu rahatsızlık genel merkeze iletilen raporda da ön sıralarda yazıyordu. 
Tabi yukarıda neler yaşandı bilemiyoruz ama bildiğim şu ki, Milli Eğitim Bakanlığı Yasin Tepe’den görevi bırakmasını istedi. Bu tasarruf MHP’nin talebi doğrultusunda mı gerçekleşti yoksa tamamen bakanlığın tasarrufu mu? 
Onu bilemiyorum. 
Ama MHP’nin Millî Eğitim’deki rahatsızlığını bizzat genel merkeze hem de kısa süre önce rapor etmesinin hemen ardından,  görevden alınmanın gerçekleşmesi, bu değişiklikte MHP’nin etkili olduğunun kanıtı olsa gerek.
Tesadüf olabilir mi tahmin etmiyorum…
Gelelim görevden alınma ve sonrasında yaşananlara. 
Yasin Tepe görevden alınmadığını kendi isteğiyle görevden ayrıldığını açıkladı. Bu açıklamasını da hem sosyal medyadan hem de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi hesabından yaparak duyurdu. 
Yasin Tepe’nin bu açıklamalarına balıklama atlayan bir çok gazeteci dostumuz, görevden alma değil, görevden ayrılma olduğunu yazdı. 
Tabii onları da anlayabiliyorum, çünkü öncesindeki gelişmelerden de, bakanlığın kararından da haberleri yok. Bu nedenle Yasin Tepe’nin açıklamalarını dikkate aldılar. 
Yasin Tepe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevden ayrılma yönündeki açıklamalarını bakanlıktan gelen talimatla bir gün sonra silmeleri aslında tüm gerçekleri ortaya koydu.
Bundan 7 ay önce de Murat Çetin’in Ak Parti il başkanlığından ayrılış sürecinde benzer senaryoyu yaşamıştık. 
Murat Çetin kendisinin görevden ayrıldığını açıklasa da biz genel merkezin talebi doğrultusunda istifa ettiğini yazmıştık. O dönem de Murat Çetin’in açıklamasını dikkate alıp gövden ayrılma olarak nitelendirenler olmuştu. 
Meslektaşlarıma tavsiyem hazır haberden veya tek taraflı açıklamalardan kurtulup biraz da gelişmelerin istihbari kısımlarına yönelmeleri, perde arkasını araştırmaları…
Bu arada, bir de istihbari tüyo vereyim, Gaziantep bürokrasisinde yakında yine görevden almaları duyabiliriz…
Gelelim Ak Parti il ve Şehitkamil yönetim kurullarının belirlenmesine. 
İl yönetimi ile başlayalım.
Yaklaşık bir aylık aranın ardından Fatih Fedaioğlu’nun yönetimi belirlendi.
Açık söyleyeyim beklentimin ötesinde bir yönetim oluştu. Tabanda ağırlığı bulunan eski bir çok ismin yeniden partiye kazandırılıp, yönetime alınmaları Ak Parti için olumlu bir gelişme.
Bu isimlerin başında Memik Terlemez, Selami Yetkinşekerci, Abdulcabbar Özkara, Feyzullah Kılıç geliyor. 
Ve yine dikkat çekici, bu isimlerin tamamı da Şehitkamil teşkilatında güçlü isimler. 
Bu da gösteriyor ki Ak Parti il yönetimi Şehitkamil’de etkin muhalefete hazır. 
Şehitkamil ilçe yönetimine gelecek olursak. İlçe başkanlığında düzgün ve dürüstlüğünü hetkesin bildiği İsmail Güler gibi bir başkan var. Yönetimdeki bir çok ismi tanımıyorum. Burada da eskilerden alınmış isimler var. 
Tabi şu da var, Ak Parti’de kongre süreci başlıyor. Yani bu yönetimler önümüzdeki süreçte değişebilir de… 
Zaten bence asıl önemli olan bu yönetimlerden ziyade kongreler sürecinde göreve gelecek olan yönetimlerdir. 
Bu hafta veya önümüzdeki hafta belirlenecek olan il ve ilçe icraları izlenecek olan politikanın nasıl olacağını bir nebze bizlere gösterecek.