Belediye meclislerinde yaşananları saymazsak, siyaseten durgun ve sessiz günler yaşıyoruz. Özellikle Şehitkamil meclisi, son bir kaç aydır da Büyükşehir meclisi, siyasette tansiyonu bir anda yükseltiyor. Bir sonraki meclisi kadar da yüksek tansiyon devam ediyor.
Kısa vadede önümüzde seçim olmaması, siyasetteki sessizliğin ana nedeni. Tabi bir de ekonominin halinden dolayı kimsenin siyaset konuşacak durumu yok. Ülkenin şu anda ana gündemi ekonomi. Kimin yanına gitsek, "Ne olacak bu ekonomi" sorusuyla karşılaşıyoruz.
Siyaseten ciddi durgunluğun yaşandığı bu günlerde, 10 aydır tabana yönelik politika üreten Ak Parti Şehitkamil eski İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz'ın çıkışını izledik.
Mehmet Yılmaz, ilçe başkanlığını bıraktıktan sonra, İl Başkanlığı için Ankara'ya davet edilip, kendisine görev verilmeyince yaşananları biliyorsunuz. Genel Merkez'de, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, kaybın nedenlerini tek tek anlattı ve ardından köşesine çekildi. Daha doğrusu köşesine çekilecek zannediyorduk, Yılmaz çekilmedi, tabana yönelik hamle başlattı.
Şehitkamil'de zaten güçlü olduğu için, varolan ekibi ile birlikte siyasetini devam ettirirken, önce Şahinbey, daha sonra da kırsal ilçelerde kısa sürede ekibini kurdu. Ak Parti'de unutulmuş, kenara itilmiş kim varsa hepsine ulaştı, toplantılar yaparak onlarla birlikte yeni bir harekata girişti.
Kimileri bu harekatı, alternatif parti veya parti içi paralel yönetim olarak nitelendirse da, Yılmaz ve yakın ekibi, bunu taban harekatı olarak değerlendiriyor. Mehmet Yılmaz, bu çalışmalarını Ramazan Ayı'nda 1000 kişiyi aşkın partili ile gerçekleştirdiği iftar ile taçlandırdı.
Beni günler öncesinden programına davet etmesine rağmen, Ramazan aylarında bu tür programlara prensip gereği katılmıyorum. Buna da katılmadım. Ama, fotoğrafları detaylıca inceledim. Salonun tamamen dolu olması dikkatimi çekerken, Ak Parti protokolü anlamında bir iki ismin dışında kimsenin olmaması daha dikkat çekiciydi.
Mehmet Yılmaz, eski-yeni demeden görevde kim varsa davet etse de, Ak Parti protokolü bazında katılım İki Milletvekili Derya Bakbak-Bünyamin Bozgeyik ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Aslansoy ile sınırlı kaldı. İl Başkanı Fatih Fedaioğlu, belediye başkanları, diğer milletvekilleri, görevde olan ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları, Meclis üyeleri programa katılmamayı tercih ettiler. Ortak bir karar mı vardı bilemiyorum?
Katılan ve ön saflarda oturan isimlerin tamamı, bir önceki dönemin belediye başkanları, ilçe başkanları... Buradan şunu anlıyoruz, demek ki, Mehmet Yılmaz'ın başlattığı harekattan parti içerisinde ciddi şekilde rahatsız olan kişiler var. Ve bunların tamamı da şu an görevdeki isimler. Mehmet Yılmaz'ın harekatını "Paralel yönetim" olarakta gördüklerinden katılmadıkları ortada.
Böyle düşünceler olsa da, Mehmet Yılmaz'ın parti içerisinde, özellikle tabanda artık önemli güç haline geldiği ortada. Kaldı ki, kendisinin "Biz görevi bıraktıktan sonra Parti'yi bırakanlardan olmadık" sözü, önümüzdeki dönemde yaşanacakların işareti.
Sözün özü, Ak Parti'de görevinde değilken bu kadar partiliyi bir araya getirebilecek kaç siyasetçi var sorusunun cevabı, Mehmet Yılmaz'ın 10 ayda nereden nereye geldiğini ortaya koyuyor...