Gaziantep’te doğalgaz faturaları adeta vatandaşın belini büküyor. Son dönemde özellikle şirketin el değiştirmesiyle birlikte fahiş artışlar yaşandı. Önceki ay 35 günlük faturası 1000 TL gelen bir vatandaş, bu ay 24 günlük kullanımına 3 bin TL’ye yakın ödemek zorunda kaldı. Bu korkunç artışın izahı nedir? Hangi maliyetler bir ayda üç katına çıktı da bu kadar yüksek faturalar vatandaşın önüne konuldu?
Gaziantepliler, kışın en sert günlerinde böylesine yüksek faturalarla resmen cezalandırılıyor. Evinde doğal gaz kullanmadan yaşayamayacak durumda olan insanlar, faturaları görünce kara kara düşünüyor. Bazı aileler doğalgazı kısmak, hatta tamamen kapatmak zorunda kalıyor. Bu da sağlık sorunlarına, ısınma problemlerine ve yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor.
Soruyorum; Bu işin sorumlusu kim?
Ticaret Bakanlığı mı? Enerji Bakanlığı mı? Gaziantep doğalgaz şirketi mi?Yoksa şirketi devralan yeni işletmeci mi? Hangi merci bu işten sorumluysa, derhal bir açıklama yapmalı ve bu fahiş zamların gerekçelerini kamuoyuna duyurmalıdır.
Gaziantep gibi sanayiyle büyüyen bir şehirde insanların ısınma ihtiyacı bu kadar büyük bir yük haline gelmemeli. Halk, aldığı maaşlarla zaten geçinmekte zorlanıyor. Üstelik sadece doğalgaz değil, elektrik ve su faturaları da vatandaşın canını yakıyor. Ekonomik sıkıntılar her geçen gün büyürken, bir de böyle zamlarla insanların çaresiz bırakılması kabul edilemez.
DOĞALGAZ ZULMÜNE DUR DENİLMELİ!
Nurcihan Teke
Yorumlar