Nasıl Bir Eğitim! üniversitelerin fonksiyonlarından, eğitimin bileşenlerine, ölçme - değerlendirme ve sınav sistemine, akran zorbalığından ve uzaktan eğitimden, iletişime ve eğitimde yabancı dil konusuna kadar oldukça geniş bir yelpazeden eğitim sistemimizin temel konularını gündeme getiriyor.

   Prof. Dr. Ertuğrul Yaman, varlığımızın ve geleceğimizin teminat altına alınması ve bilgili, bilinçli ve nitelikli bireyler yetiştirilmesi için eğitim mefhumunun üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini belirtiyor. 

   Eğitim faaliyetinin sadece okulda yürütülen bir etkinlik olmadığını ve hayatın her karesinin eğitim sürecinin kapsam alanı içinde yer aldığını söyleyen yazar bu kitapta, "Değerler Eğitimi" konusunu teorik ve pratik bilgiler çerçevesinde okuyucuların dikkatlerine sunuyor ve kitabın hedef kitlesinin en başta anne - babalar, eğitimciler, yöneticiler, öğrenciler ve toplumu oluşturan bütün bireyler olduğunu açıklıyor.

   Kitabında "Okuma Kültürü ve Kitap Medeniyeti" başlıklı bir bölüm açan Prof. Dr. Ertuğrul Yaman, okuma alışkanlığının ailede başladığını ve okulun asıl görevinin bireyi nitelikli bir okur yapmak olduğunu ifade ederek istatistiki veriler ışığında konuyla ilgili oldukça gerçekçi tespitler yapıyor. 

   Yazar kitabının son bölümünde 10 aşama olarak belirlediği "Öğretmen Yetiştirme Modeli"yle üzerinde durulması ve düşünülmesi gereken çok önemli bir konuyu da yöneticilerin dikkatlerine sunuyor.

   Geleceğin dünyasının en temel belirleyicisi eğitim olacaktır ve eğitim konusu ilerleyen dönemlerde çok daha fazla önem kazanacaktır. Türkiye bireyi merkeze alan, millî tarih ve kültür odaklı, daha bilimsel ve daha çağdaş bir eğitim modeliyle, kısa bir zaman içinde bölgesinde ve dünyada “lider ülke” konumuna ulaşabilecektir.

   Türkiye, dünyada uygulanan diğer eğitim modellerini de inceleyerek kendine özgü ve tamamıyla bu toprakların ihtiyaçlarından doğan bir eğitim modelini bir an önce hayata geçirmelidir.

   Eğitim sistemimiz, kendisine temel dayanak olarak inanç ve kültürel değerlerimiz üzerine kurulmalı; bakış, duyuş, düşünüş, algılayış, yaşayış vb. açılardan yerli ve millî bir nitelik taşımalıdır.

   Nasıl Bir Eğitim! her yöneticinin, her eğitimcinin ve her velinin dolayısıyla eğitimle doğrudan veya dolaylı olarak ilgili olan her bireyin mutlaka dikkatle okuması gereken bir başucu kitabı.

   Keyifli okumalar dileğiyle...